Barnpsykologer finns tillgängliga för barn som mår psykiskt dåligt samt neuropsykiatrisk utredning med ADHD frågeställning

ALVA PSYKOLOGI

MEDBORGARPLATSEN

Alva Psykologi

Alva Psykologi erbjuder rådgivning, stöd och behandling av barn, ungdomar (upp till 18 år) och deras föräldrar. Vi har även en omfattande utredningsverksamhet inom området ADD/ADHD.

NYHETER

Första linjen – psykologbesök

Nu bokar du in ett konsultationsbesök direkt på 1177. Vid besökstillfället får du sedan hjälp och råd  hur du går vidare med ditt ärende. Dessa tider avser ETT första konsultationsbesök. Exempel på ärenden som lämpar sig för konsultationstid är föräldrastöd, konflikter, ängsliga/oroliga barn, ledsna barn, lindriga skolsvårigheter (detta gäller ej utredning).

Gör så här:

1. Logga in på 1177 med mobilt Bank ID
2. Agera ombud för ditt barn (lägg till barn och klicka på barnet)

3. Hitta och lägg till mottagning "Alva Barnklinik BUMM Psykisk Ohälsa..."

4. Välj "Boka tid direkt" och boka någon av tillgängliga tider på ditt barns personnummer (eller ditt eget om du är mellan 13-17 år)

Kan du inte logga in eller boka tid på 1177 är du välkommen att ringa 08-412 012 85 (telefonsvarare vissa tider, följ då anvisningarna) så hjälper vi till att boka.

Föreläsningar

Den 20/11 kl 14.30-16.30 erbjuder Alva Psykologi Medborgarplatsen en föreläsning om oro/rädsla/ångest. Vi går igenom vad ångest och oro är, och hur det kan hanteras och bemötas. Anmälan sker till 08-412 012 85 eller via 1177. Meddela barnets ålder och hur många som kommer att komma.
Läs mer här

Den 27/11 kl 14.30-16.30 erbjuder Alva Psykologi Medborgarplatsen en föreläsning om stress. Vi går igenom vad stress är och hur man hittar balansen mellan krav och återhämtning. Anmälan sker till 08-412 012 85 eller via 1177. Meddela barnets ålder och hur många som kommer att komma.

Läs mer här

Den 4/12 kl 14:30-16:30 erbjuder Alva Psykologi Medborgarplatsen en föreläsning om hur man hanterar konflikter med barn.
Föreläsningen är för föräldrar med barn upp till 12 år. Vi går igenom vanliga konfliktsituationer och hur de kan förstås och bemötas.
OBS! Föreläsningen vänder sig enbart till föräldrar.
Detta är en engångsföreläsning på maximalt 2 timmar med en kort paus i mitten. Anmälan sker till 08-412 012 85 eller via 1177. Meddela barnets ålder och hur många som kommer.

Läs mer här

Aktuellt för behandlare inom första linjen

En ny och mycket läsvärd bok av våra psykologer Liv Lagerholm och Annah Hydman om psykologisk behandling för lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Riktar sig till behandlare och studerande inom psykologisk behandling och psykoterapi.

Finns att beställa på Studentlitteraturs hemsida.

Vårt uppdrag omfattar bland annat

  • Oro för ett barns utveckling
  • Lättare nedstämdhet, oro och ångest hos barn och ungdomar
  • Svårigheter i relationen mellan barn och föräldrar
  • Stöd till nyblivna föräldrar

Du kontaktar oss enklast genom att logga in på 1177

För medicinsk behandling vid ADHD är du välkommen att ringa 08-557 60 610

Bokningsbara konsultationstider på 1177

Psykologtider bokas direkt på 1177 (gäller ej utredning). Dessa tider avser ETT första konsultationsbesök. Exempel på ärenden som lämpar sig för konsultationstid är föräldrastöd, konflikter, ängsliga/oroliga barn, ledsna barn, lindriga skolsvårigheter. Vid besökstillfället får du sedan hjälp och råd  hur du går vidare med ditt ärende.

Gör så här:

1. Logga in på 1177 med mobilt Bank ID
2. Agera ombud för ditt barn (lägg till barn och klicka på barnet)

3. Hitta och lägg till mottagning "Alva Barnklinik BUMM Psykisk Ohälsa..."

4. Välj "Boka tid direkt" och boka någon av tillgängliga tider på ditt barns personnummer (eller ditt eget om du är mellan 13-17 år)

Utredning och behandling av eventuell ADHD/ADD

Vi tar emot remisser från elevhälsovården eller andra instanser. För att en utredning ska kunna genomföras behövs bl.a. en pedagogisk kartläggning från barnets/ungdomens lärare.(Blanketter för detta finns i blankettarkivet.)

Ni kan även skriva en egenanmälan i löpande text med en beskrivning av varför en utredning är motiverad. Till egenanmälan ska elevhälsovårdsjournal, pedagogisk kartläggning som görs av skolan/förskolan samt BVC-journal bifogas. En psykolog gör utifrån detta material en bedömning av om en utredning bör genomföras. Vid utredningen kommer ni främst att träffa en erfaren barnpsykolog under många timmar, och även träffa barnläkare.

Medicinsk behandling vid ADHD/ADD

Erbjuds vid Alva Balans. Vanligen träffar du samma barnläkare, som deltagit i utredningen för att sedan samtala om vilka möjligheter som kan finnas med medicinsk behandling. Alva Psykologi och Alva Barnklinik – Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning är två delar av samma mottagning.

Kostnadsfria besök

Vi driver vår verksamhet på uppdrag av Stockholms Läns Landsting vilket innebär att vi inte har någon patientavgift.

Återbud eller uteblivet besök

Vid förhinder, vänligen avboka minst 24 timmar före bokad tid. Uteblivna besök eller sena återbud debiteras.

Återbud mindre än 24 timmar innan besöket debiteras med

  • 350 kronor för läkarbeskök
  • 100 kronor för sköterskebesök
  • 100 kronor för psykologbesök

enligt landstingets regler.

 

        

Alva Barnklinik samarbetar med Karolinska Institutet om läkarutbildningar.

 

Besök gärna våra andra verksamheter: Alva BVC och Alva Barnklinik.

 

08 412 012 85 (mån–fre 8–12) | info@alvapsykologi.se | Medborgarplatsen 25, GÖTA ARK 118 72 Stockholm | Hiss A, plan 4