Barnpsykologer finns tillgängliga för barn som mår psykiskt dåligt samt neuropsykiatrisk utredning med ADHD frågeställning

ALVA PSYKOLOGI

MEDBORGARPLATSEN

Alva Psykologi

Alva Psykologi erbjuder rådgivning, stöd och behandling av barn, ungdomar (upp till 18 år) och deras föräldrar. Vi har även en omfattande utredningsverksamhet inom området ADD/ADHD.

NYHETER

ALVA Psykologi Medborgarplatsen har nu intagningsstopp till psykologbesök, den sk "första linjen". Ni kan vända er till annan mottagning här eller kontakta vårdgarantikansliet vars kontaktuppgifter finns  här .

FULLBOKAD (men det går bra att maila för ev. sista-minuten-plats) Den 16/10 kl 16-18 erbjuder Alva Psykologi Medborgarplatsen en föreläsning för tonåringar om stress. Vi går igenom vad stress är och hur man hittar balansen mellan krav och återhämtning. Anmälan sker till reply@alvapsykologi.se 
Läs mer här

Den 20/11 kl 14.30-16.30 erbjuder Alva Psykologi Medborgarplatsen en föreläsning om oro/rädsla/ångest. Vi går igenom vad ångest och oro är, och hur det kan hanteras och bemötas. Anmälan sker till reply@alvapsykologi.se 
Läs mer här

Det finns nu ett begränsat antal psykologtider som kan bokas direkt på 1177 (gäller ej utredning). Tiderna avser ETT första konsultationsbesök. Exempel på ärenden som lämpar sig för konsultationstid är föräldrastöd, konflikter, ängsliga/oroliga barn, ledsna barn, lindriga skolsvårigheter.

En läsvärd bok!

En ny och mycket läsvärd bok av våra psykologer Liv Lagerholm och Annah Hydman om psykologisk behandling för lindrig till måttlig psykisk ohälsa.

Finns att beställa på Studentlitteraturs hemsida.

Vårt uppdrag omfattar bland annat

  • Oro för ett barns utveckling
  • Lättare nedstämdhet, oro och ångest hos barn och ungdomar
  • Svårigheter i relationen mellan barn och föräldrar
  • Stöd till nyblivna föräldrar

Du kontaktar oss enklast genom att logga in på 1177

För kontakt gällande psykologbesök är du välkommen att ringa 08- 412 012 85 (telefonsvarare vissa tider)

För medicinsk behandling vid ADHD är du välkommen att ringa 08-557 606 10 (telefonsvarare vissa tider)

Bokningsbara konsultationstider på 1177

Det finns ett begränsat antal psykologtider som kan bokas direkt på 1177 (gäller ej utredning). Dessa tider avser ETT första konsultationsbesök. Exempel på ärenden som lämpar sig för konsultationstid är föräldrastöd, konflikter, ängsliga/oroliga barn, ledsna barn, lindriga skolsvårigheter.

Gör så här:

1. Logga in på 1177 med mobilt Bank ID
2. Agera ombud för ditt barn (lägg till barn och klicka på barnet)

3. Hitta och lägg till mottagning "Alva Barnklinik BUMM Psykisk Ohälsa..."

4. Välj "Boka tid direkt" och boka någon av tillgängliga tider på ditt barns personnummer (eller ditt eget om du är mellan 13-17 år)

Utredning och behandling av eventuell ADHD/ADD

Vi tar emot remisser från skolhälsovården eller andra instanser. För att en utredning ska kunna genomföras behövs bl.a. en pedagogisk kartläggning från barnets/ungdomens lärare.

Blanketter för detta finns i blankettarkivet.

Ni kan även skriva en egenanmälan i löpande text med en beskrivning av varför en utredning är motiverad. Till egenanmälan ska skolhälsovårdsjournal, pedagogisk kartläggning som görs av skolan/förskolan samt BVC-journal bifogas. En psykolog gör utifrån detta material en bedömning av om en utredning bör genomföras. Vid utredningen kommer ni främst att träffa en erfaren barnpsykolog under många timmar, och även träffa barnläkare.

Medicinsk behandling vid ADHD/ADD

Erbjuds vid Alva Barnklinik. Telefon 08-557 606 10 , info@alvabarnklinik.se. Vanligen träffar du samma barnläkare, som deltagit i utredningen för att sedan samtala om vilka möjligheter som kan finnas med medicinsk behandling. Alva Psykologi och Alva Barnklinik – Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning är två delar av samma mottagning.

Kostnadsfria besök

Vi driver vår verksamhet på uppdrag av Stockholms Läns Landsting vilket innebär att vi inte har någon patientavgift.

Återbud eller uteblivet besök

Vid förhinder, vänligen avboka minst 24 timmar före bokad tid. Uteblivna besök eller sena återbud debiteras.

Återbud mindre än 24 timmar innan besöket debiteras med

  • 350 kronor för läkarbeskök
  • 100 kronor för sköterskebesök
  • 100 kronor för psykologbesök

enligt landstingets regler.

 

        

Alva Barnklinik samarbetar med Karolinska Institutet om läkarutbildningar.

 

Besök gärna våra andra verksamheter: Alva BVC och Alva Barnklinik.

 

08 412 012 85 (mån–fre 8–12) | info@alvapsykologi.se | Medborgarplatsen 25, GÖTA ARK 118 72 Stockholm | Hiss A, plan 4